Inriktning på maten vi erbjuder

Café Soupn Bagel gillar förutom god Espresso, Cappuccino och Latte, måltider i form av mustiga soppor, matiga bagels, samt sallader.

Vi gillar mat som är influerad av medelhavsområdet; vitlök, tomat, lök, pesto, chèvre och fetaost är några exempel på vanliga ingredienser. Grönsakerna till våra soppor fräses alltid upp i jungfrulig olivolja – aldrig smör eller margarin! Vetemjöl används aldrig för att reda sopporna. Några få soppor reds med majsmjöl. I övrigt mixas grönsakerna till en fyllig soppa. Nyttigt och gott!

Till våra pastasallader använder vi fullkornspasta. Denna pasta har lägre GI-värde än vanlig pasta.

Såväl kaffe som maträtter finns som take-away. Vi använder i möjligaste mån engångsemballage som är återvinningsbara eller nedbrytningsbara i naturen.

Vad är en Bagel?

En bagel är en typ av bröd. Den utbakade degen som får vila i kylskåpet eller källaren över natten får koka en stund innan bageln gräddas färdigt som vanligt i ugn. Kokningen ger brödet en speciell kompakt konsistens. Bagels typiska form ska efterlikna en stigbygel. Brödet tros ha uppkommit i Centraleuropa, förmodligen Polen, på 1600-talet och sedan spridits över världen av judiska emigranter.

Bagels är mycket populära i Nordamerika och Storbritannien och äts ofta med cream cheese och andra pålägg. Det finns två huvudtyper av bagels: New York-stil och Montreal-stil. Bagels av New York-stil innehåller salt och malt och kokas i vatten. Bagels av Montrealstil innehåller inget salt och kokas i honungssötat vatten och blir därför något sötare.